follow me? i'll follow u back.... :)

Ahad, 5 April 2009

-roti canai-

:24:roti canai? amende tu? sejenis spesis makanan yg sedap.. bese ade kt kedai mamak.. sesuai di makan bercicahkan kuah kari, kuah dal, sambal ikan bilis, or ape saje la yg korg ske.. gula?? layannn...


:016:apsal tetibe lak masuk cte pasal roti canai ni?? lapar dah ea?? huhu.. sbb ari ni aku g wat visit kat tmpat wat roti canai segera.. ala.. yg ade kt tunas mart tu.. p la cri.. jenama wanis..


:007:dkat kol 9 pg td, aku, ipah n dayat n berdriverkan acap menuju la ke tempat destinasi.. perot lapo.. awal pg gerak kan.. spanjang prjalanan aku nmpak byk pelam @ pauh muda.. pergghh.. sodap seyh.. telan air liur je la aku tgok.. pastu, acap kate xpe.. jaya gading nnti kte berhenti k wktu balik nnti.. aku pun dalam hati, x saboooonyer.......

:31:singgah kt tunas manja kemaman, beli cenderahati.. dayat belanje ea?? tq dayatt.. haha.. jgn caye.. konpem aku tipu.. esok, dia claim balik la tu.. tersesat jln, kami pun u-turn balik.. tggu kt smpang jln, en wan ( boss besar roti canai) pun jemput kami untuk tunjuk jalan kt kami..


:12:dia pun tunjuk2 la kwsan2 kerja dia yg merupakan sebuah rumah n sebuah bengkel yg ade cold ro0m.. sejukkkk,.. kami dah masuk, kami tau la.. ehh.. garang ea?? huhu.. pas sejuk2 kt dalam tu, kami pun dipelawa untuk minum pg.. diberi choice tok mkn kt bengkel or rumah, ipah pun dengan lantangnye, memilih untuk mkn dlm rumah.. hahaha.. sori ye pah.. ok.. pilihan kami
bersama..



:012:jlan agak lecak.. ujan.. abeh selipar aku.. naseb baek 10 inggit jek.. haha.. ktorg pun smpai la kt umah dia.. ade kucing.. ske3... kaler oren ngan putih.. putih tu cute sgttt.. lincah btoll... mate dia sebelah kuning, sebelah biru.. unik kan.. pas maen2 jap ngan kucing (kami kan berjiwa kanak2 lg.. haha), kami pun masuk dalam rumah..


ok.. antara soklan bernas kami dalam rumah :


si A : ermm.. encik.. bahan2 ape yg masukkan dlam mesin uli td? berapa kilo tepung, telur, minyak dsb??


en wan : eh.. resepi?? rahsia la.. mana bleh bg tau..

(kami gelakkan A sbb beliau sgguh excited nk gulingkan syarikat ni dengan wat syarikat roti canai cap *****)


(encik wan smbung lg.. )
ermmm.. kami x masukkan minyak dalam tu..
(kami gelakkan beliau lg... sian ko yer A.. konpem kedai ko guling dulu kalau ko niaga roti canai..):006:


dah3.. x mo cte lg.. ade yg kene sembelih besok ni..


:022:selepas kenyang n x tau dah pe nk tny, kami pun mntak tgok sijil2 yg company beliau dpt.. pas bergambar ngan encik wan yg agak malu2 kambing tu, kami pun balik.. o0o0pss.. lupe.. dayat serahkan cenderahati sblom balik, n berniat murni nk membeli roti canai dorg, kami pun dpt la roti canai free.. huhu.. best3..


:38:otw balik sggah jap beli keropok n lepak2 mkn sata (suppose eja "sata" ke"satar" ?? aku x bape pasti).. part best? sata aku acap yg kupaskan.. huhu.. mkn jakkkk....


:03:sggah jaya gading... hampa.. keciwa.. xde pun buah tu... huwaaaaa........ nk mkn roti canai!!!! terserempak ngan wan mse anta kami ke kafe.. beli kuah kari n nescafe ais, aku pun pulang ke bilik dengan hati yg berbunga2.....


p/s : roti dia best.. sile lah beli.. jenama wanis k.. ermm.. dpt komisen x aku promote ni?? gmbr?? nnti la aku tarookk.. mntak kat pah, dia x bg lg.. tdo la tu...


2 ulasan:

  1. oh..char kueh teow
    char kuew teow..
    roti canai char kueh teow..

    teh taarik..
    teh taarik.
    roti canai oh char kueh teow..

    hahaha..
    ak ingt lagi lagu..
    *ni lagu kakak dorm ak nyanyi klo kami lapo..

    (msti die bangge kn ak ingt lagi lgu ni)

    BalasPadam
  2. ceh..

    lapo ckp je la lapo..

    balik kelas nnti, nes ais 1..

    huhu...

    BalasPadam

any comment?

Related Posts with Thumbnails