follow me? i'll follow u back.... :)

Ahad, 25 Oktober 2009

- rindunye nk berblogging -

aiyo0o0... lame suda x updet..

manyak bzi oooowh...

siap la....

nnti pas semua2 settle..

ak akan updet sesuke ati...

muahahahahaha~

dadaaaaaa~


ngah sakit pale...

Sabtu, 17 Oktober 2009

- mari mengemas!!! -



ayark..
apsal rilex sgt aaa ak ni..
aiyo0o0...
space laptop sudah penuh maaa..
ape nk kene buang ni..
haaaa...
tukar hd leh x?
cmne nk wat ea...
beli yg TERABYTE nyer..
baru puas ati..
hahaha...
masalahnye skrg, ak ade duit ke?
hmm..
sendiri jawab la ye emma...


pening sudaaaa...

Jumaat, 16 Oktober 2009

- jgn wat aku lupe diri -




haha.. tajuk cam hape jek.. x kisah la kan..
haaa... entry ni ak tujukan wat org2 yg jarannnngggg nampak ak or jumpe aku..
yg mane suke benor ckap...


"emma... ko dah kurus skrng nih..." @
"emma... ko dah kecik sket..."
@
"emma... ape rahsia??"



aiyo0o0... korg x baek... x baek tipu aku..
x pe.. aku x ksah kalau korg x jage ati aku...(yeke?? leh caye ke?)
kate2 korg tu begitu menusuk..
korg sedar x??
kate2 korg yg besssssttt sgt itu..
bessssttt sgt didengar tu..
wat aku lupe diri..
aigo0o0...
korg tau??
ble ak dah lupe diri..
haaaaaaa...
r0sak la planning diet aku..
x sian ke tgok aku kecundang???ecececece...
support la beb...
len kali...
jumpe aku...
try ckp gini plak...


"mak aihhh... cam pumpkin dah aku tgok ko ni..." @
"x bleh besar lg ke cik kak oiii..." @
"apsal ko makin gumok aaa skrg nih??"



okeh.. kalau sape2 ngaku yg dorg x trase ngan kate2 cmni,
aku salute la weyh..
hahahaha..
okeh..
balik semule pd topik td..
xpe2...
jgn risau la aku terase pun..
at least, ak jdik sedor diri..
haaa.. kan kluar dh loghat phg aku..
ntah btol ntah tdak..
lastly...
support mmber beb...


lapar....


- CHEST ANNUAL DINNER '09 -

haaa.. lame sudah aku peram entry ni.. bukan ape.. byk sgt pic nk kene tgok dulu.. nk kene evaluate dulu.. mane yg bleh ak msukkan dlam blog ni.. haha.. poyo jek..

so, dinner kami bertarikh 11/10/2009, bertempat kat CARRIBEAN BALLROOM... name nak glamerrr.. dengan tema traffic light.. jgan tny ak nape tema gitu.. aku pun x pasti, n x amik tau pun.. hahaha~

so, sile la jamu mate ye...




nota kaki : senyum beb... senyum... masing2 perut dah nyanyi keroncong pelbagai versi..


kontrol beb.. kontrol..

nota kaki : pose cepat.. pose cepat....


siti lapar ea??? same la kte :P

nota kaki : tunggu makanan, siyes lame.. ado0o0.. dia sajikan ngan lagu2 dulu plak.. adehh.. pening2.. perot memasing lapor.. rugi x snap muke kelaparan sorg2~



nota kaki : oleh kerana kami smpai terlajak awal.. maka, inilah kije2 kami.. snaaappp!!!




nota kaki : aku x pasti ni kat toilet ke bukan, tp, sbb gmbr b4 tu dlam toilet, so, ak assume ni pun toilet gak la.. suke ati aku la.. hahaha~


wanie @ wen~

nota kaki : ni la org paling ceria malam tu.. in fact, mmg dia yg selalu pling ceria pun.. kan wen kan..


nampak sodap kan...

nota kaki : rate mknn? ak bg 3 je la.. mknn ok.. cume cre serve agak menyakitkan ati.. aiyo0o0o.. manyak leceh o0o lu orang wat buffet... len kali jgn wat dah k?? o0o0opss.. ade lg ke next tyme??




nota kaki : haha.. tamak lg, amik ko.. 2 pggan nasi x abes.. meja ni mmg penuh ngan mkanan..


makan budaakkk!!

nota kaki : sedang bosan tgok persembahan kot mase ni.. pe lagi, layan kamera jek la...


dedicated to oppa, cameraman brjaya..

nota kaki : ipah yg turut pose semase mengambil gmbr org len...


the trio, dijah, fitt, aini..

haaa.. kalau ade dijah, ade la fitt.. kalau ade fitt, ade la aini.. mmg slalu b'same la pendek kate~



teheeee~

nota kaki : aku pasti yg belakang tu masuk tanpa diundang.. hahaha~



nota kaki : acara yg pling membingitkan mlm tu.. dasssssat la dak2 k09 menyokong izwan..



nota kaki : dh nk balik dah mase ni.. sje snap org lalu lalang...


awwww... ape ni nyah..:P

nota kaki : hahahahahaha... aku btol2 x leh tahan gelak tgok gmbr ni.. kredit to nuk... pose brani maut ni nuk... drummer band ape ntah.. aku lupe la.. i'm soooorrryyy~


lapar pd pukul 5.18 am,

Khamis, 15 Oktober 2009

- sape ko nk kritik/kutuk?? -


suasana : pasar malam UMP
tarikh 14 okt 2009
masa : around 7 - 8 pm



aku jalan2 g pasar semalam..
trip ke 2 mase tu..
ish3..
aku temankan ipah jek la..
on d way nk balik, aku beli cendol..
ade drama melayu plak depan gerai tu..
ade 3 org gals ni ngah borak...

a : weyh2... belikan aku BEBOLA DAGING 1...
b & c tercengang + blur
b : bebola daging tu ape?
a : ala.... FISHBALL tu..
c : oo0o0o0... ckp la awal2.. okeh2...

aku tahan..
aku tahan lagi diri aku
untuk tidak gelakkan mereka..
ipaaaahhhh!!!!!
sori dik.. akak x tahan nk gelak..(siyes.. aku dah jauh dr mereka mase tu..)

moral : akibat penggunaan bahase rojak la ni.. eleh.. mcm la aku x gune.. hahaha.. x baek kan aku ni.. sori sgt2 ye dik.. haha.. (masih tertawa.. lucu la weyh..)


tertanya2, mengapa kawan dia mengiyakan saje...

Selasa, 13 Oktober 2009

- teddy's fight -

ted ngan bunny

lokasi : atas katil tukang cerita
tarikh : 12/10/1987
masa : around 11 pm kot..
jurukamera : tukang cerita
situasi : perebutan balang tempeyek..


ted : nak la sket...
bunny : x bleh... harta pusaka nih...


moral of d story, pay attention while studying.. ni x.. mate dok melilau jek...


yg ade test malam ni,

Isnin, 12 Oktober 2009

- pengikut setia -

ngeh3..

ok... aku bukan nak bangga..
sekadar membuang mase mengupdet blog..
merayau2 di blogger-ump...
mencari2 cerita baru..
mencari2 ilham baru..
aku ade byk lg keje..
siyes...



tertekan & nak balik umah,

- ngeh3.. kate la pape pun.. :P -


ni gmbr first yg bertarikh 12/10/2009..
ade dinner b4 tu..
so, ni slot bergambar la..
nnti ak updet pasal dinner tu..
lastly, epi besday to me..
ngeh3~

Jumaat, 9 Oktober 2009

- kejadahnye -

skrang kol 2.30 pg..

n, ak ngah kelaparan..

lapar sgt2 ...

kejadahnye lapar tulih kt blog..

p la crik makanan...

adoyaiii~


separuh mereng,

Khamis, 8 Oktober 2009

- cara pemakanan Rasulullah -

hmm.. tgah belek2 cari info pasal koktel, terjumpe artikel ni.. artikel dalam bahase Indonesia, ak terjemah kan la sket.. okeh, dah sedia sume??

Ustaz Abdullah Mahmood mengungkapkan, Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya karena pandai menjaga makanannya sehari-hari. Insya Allah kalau anda ikut diet Rasullullah ini, anda takkan menderita sakit perut ataupun keracunan makanan.

1. Jangan makan SUSU bersama DAGING
2. Jangan makan DAGING bersama IKAN
3. Jangan makan IKAN bersama SUSU
4. Jangan makan AYAM bersama SUSU
5. Jangan makan IKAN bersama TELUR
6. Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD
7. Jangan makan SUSU bersama CUKA
8. Jangan makan BUAH bersama SUSU CTH :- KOKTEL


CARA MAKAN

  • JANGAN MAKAN BUAH SETELAH MAKAN NASI, SEBALIKNYA MAKANLAH BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI.

  • TIDUR 1 JAM SETELAH MAKAN TENGAH HARI.

  • JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM . BARANG SIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.

*kesan nye adalah untuk jangka panjang~

Nabi pernah mencegah kita makan ikan bersama susu. karena akan cepat mendapat penyakit. Dalam al Quran juga melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Ini terbukti oleh ilmuwan yang menemukan bahwa dalam daging ayam mengandung ion+ sedangkan dalam ikan mengandung ion-, jika dalam makanan kita ayam bercampur dengan ikan maka akan terjadi reaksi biokimia yang akan dapat merusak usus kita.

Al-Quran Juga mengajarkan kita menjaga kesehatan spt membuat amalan antara lain :

  • Mandi Pagi sebelum subuh, sekurang kurangnya sejam sebelum matahari terbit. Air sejuk yang meresap kedalam badan dapat mengurangi penimbunan lemak. Kita boleh saksikan orang yang mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.

  • Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air es) setiap pagi. Mujarabnya Insya Allah jauh dari penyakit (susah mendapat sakit).

  • Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (yaitu sujud sekurang kurangnya semenit setelah membaca doa). Kita akan terhindar dari sakit kepala atau migrain. Ini terbukti oleh para ilmuwan yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang tersebut.

  • Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menemukan bahwa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, yaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan)

  • semoga dengan sedikit wacana diatas, tubuh kita lebih sehat dan tidak mudah terserang penyakit..dan semoga dengan mencontoh teladan Rasulullah SAW, hidup kita pun mendapat barokah serta diridhoi Allah SWT. wallahu a’lam bish showab…

artikel ni xde plak state source mane selain ustaz tu, so, aku x dpat nak komen sejauh mane kesahihan artikel ni.. aku sekadar berkongsi ilmu..


yg tgah pening,

Rabu, 7 Oktober 2009

- kenapa.kenapa.kenapa -

kenapa ramai x updet..

aku nk bace blog sape nih..

aiyo0o0..

korg2..

sape2 yg rse aku dok follow jek blog korg2 tu..

updet ler..

huhu~

ini satu paksaan!



yg kebosanan,

- BKC 3872 Mixing of Fluids and Particles -

mlm td ade presentation mixing...
kelas dr kol 8 smpai 11.30 kot..
adoooiii.. pening aku tunggu turn..
mane x nyer.. dia ikot alphapet..
konpem la aku org last skali..
hahah~ datang kelas awal skali,
present last skali..
ape daaa~
org laen semua wat pasal research paper,
aku dok wat conference paper..
org laen cte pasal 1 eksperimen..
ak citer pasal 22 eksperimen..
mau x semput..
bgun pg td dah pening..
apa pasat, aku pun x tau..
erm..
nak kene stdi plant design lak..
malam esok de test..
chowzzz...








msih di alam mimpi,

Isnin, 5 Oktober 2009

- mandarin class -



o0o0whh.. ak ngah dalam kelas mandarin nih..
laoshi tgah mengajar~
mas ngah layan youtube..
fitt ngah khusyuk menulis pebenda ntah..
ahu selsema kah?
dijah dok dkat ngan laoshi (ehemmm2~)
yang laen, aku x nmpak la plak..
ble nak abesh kelas nih..
lapo~
tp, mau diet..
lalala~



aku la.. x kan kiwi kot..


Ahad, 4 Oktober 2009

- plagiarism -

btol nda ak eja ni? x ksah ler..

alkisahnyer.. ade la mmber ak tegur.. "Eh, name blog baru ko bukan ade org pernah pakai dulu.. aa.. blog dak si A ni.."

aigo0o.. ak x pernah bace blog dia, n x pernah tau pun name blog gitu..

mntak maap ler kalau anda terase sprti hak cipta terpelihara anda tergugat..

but still, ak x trase pun nk tukar name blog ni..

serius nih! i'm not a copycat.. apa2 jak la.. janji anda semua epiii!!



x kate pulak ak x pernah meniru,

- hari ahad yg merehatkan -

haalluuu.. today's sunday!! aiyokkk.. esok kene g skola suda.. lol~ cuti weekend ni dah la ari ni jek.. maklum lah, smalam dah kuar sakan.. sape suruh? haha~ padan muke diri sendirik!

kije yg bertimbun2 x wat lg.. mggu lepas, mggu malas aku.. mggu ni tidak akan malas lg! (janjiku pada diri sendiri)

ari ni, bgun pepagi, mandi, g kafe, g gerai.. lepak kt bilik..

pas makan2, mandikan Kiwi ngan Lemon (my E-force la.. forgot alredi?)

n... transfer pics dlm phone utk tayang kat blog.. haha~

so, this are some of d pics!




kasut cun yg ak usya..



eksperimen yg hampir2 wat ak bermalam kt lab~




jom window soppin'!!



ank buah mas~


cari pebende laaaa..


bola exercise baru E-Force.. ntah suke ntah terseksa mreka ni~



sangkar baru dorg.. kiwi buli lemon, x kasik masuk umah.



berjam2 ak prektis, ssah maaa..





cam xde keje dah jek aku ni kan.. dah la tenet cam siput b***.. hahaha.. :P
k la.. sekian jek tok entry kali ni.. dah3! p setadi!



bukan ibu Kiwi & Lemon,








p/s : cmne nk buang rase ngantok jauh2...?




Related Posts with Thumbnails