follow me? i'll follow u back.... :)

Jumaat, 24 April 2009

-bumi tandus UMP-

:017:dah basi cte ni.. air pun dah ade.. cume aku nk cte pengalaman aku ngan ipah mencari air di UMP.. kre cam "MENJEJAKI AIR DI GURUN SAHARA" punye cte.. ade ke cte cm tu?? huhu..


aku x ingat dah hari ke berapa mase tu.. tp, lokasi pertama tujuan kami ialah blok W.. sbb b4 tu ade mandi kt ctu... ade air.. tp, bile kami sampai jek kt ctu, kami telah disergah oleh beberapa makhluk yg x dikenali.. mereka manusia lelaki.. dorg jerit "AIR XDE".. x percaya, kami melangkah menuju ke toilet WANITA di situ.. sangkaan kami meleset.. dorg x tipu sbnrnye.. tp, yg anehnye air di sinki mengalir dengan deras sekali.. aneh3.. keluar dr blok W dengan malu sbb x caye ckp org.. huhu...

kami continue journey tersebut dengan hati berdebar2.. seb baek perot aku mo0d baek ritu.. kami pun p la lab FKASA yg bru tuh.. air bersepah2.. konpem.. ade org mandi pili bomba nyer air.. caittt.. dak laki nyer keje la ni.. hahaha.. masok toilet.... ayark... hampeh.. x dak jugekkk..

g lak fakulti baru.. x dop... naek ke makmal.. kt cni pun de gak air dolu2.. tp, kuciwa.. x dop jugak.. adoyaiii.. jalan2 kt makmal memalam bestt jugak rhopenye.. huhu.. next, kami g canseleri... teke.. cpat teke.. ade ke x air??................................................. jawapannye : xde gak.. hampeh!!!!.. balik la smule hostel...



"eh... tgok tu, ade org balik dr sne la.." kate aku kepada ipah smbil menunding jari ke arah gugusan blok x,y,z..

"siap bawak baldi lg tu..." ipah membalas..

"awk2.. ade air ke kt sne?" tny aku pade mereka dengan cover2 sopannyer.. haha..

"ada" jwb mereke simple..



yeaaaaaa.... jumpe air...kami g la kt fac meki.. mleh nk g jejauh.. dua2 hajat tercapai..

1) mencari air..
2) ehem2.. haha.. normal la kan..

snap gmbo jap kt fac meki, kami pun kuar.. alamak.. ade dak laki meki la depan pintu kuar.. ape lak mamat ni wat kt cn.. ho0oh0o0ho0... kami ketauan.. haha.. dengan muke x bersalahnye, kami beredar...

ngeee~

tamat la journey la yg penuh liku2, duri2, onar2.. hmm.. lotih! naseb baek la krisis air dah tamat.. kalau x, aku nk salahkan kejadian ni gak tok paper2 aku yg cam hampeh.. siyes.. aku dpt rsekan kejatuhan aku sem ni.. adoyaaaaaiii.. tolong la weyhh..


p/s : aku baru balik dr temuduga kk1 ni.. adeh.. doa2kan la aku dpt ye keje ctu.. leh blanje korg kan.. hahahahahahaha.. sile2 la doakan akuuuu... luv u all.. muahhh!!!

Selasa, 21 April 2009

1 down, 3 more to go!

fighting!! aja2.. tu je mampu aku katakan. ari ni air xde lg.. n aku ade first paper.. iaitu Food engineering yang mane slalu aku ingat FOOD TECHNOLOGY.. ok, yg mane sebenarnya nih? arghh.. x kesah la.. mane2 pun leh pakai.. lecturer pun mmg yg sorg tu jek pon..

alkisah paper ari ni.. jam 6 pg td, mas ngan 0ppa anta msg kt aku yg bunyi2 cmni la lebih kurg.. "dak dip kate IMP3 masok".. aku pun dengan gelabahnye crik la slide IMP3.. dengan x mandinye lg, aku pun membace dan mengahafal la sgala isik dalam slide tu bersame2 rumetku, afifah.. tak mengabaikan tajuk2 laen, aku hafal2 smpai dayah anta msg "ema, lori air smpai.." aku menjenguk ke tgkap.. ade kedengaran bunyik lori.. sah.. lori dah smpai..

bergegas ke bawah dengan baldi, lengkap memakai tudung, aku pun tggu.. alamakkk.. tgki c1 dulu.. alaaa.. lmbt lg la nih.. x sabo nk mandi nih.. aku pun jenguk2 la kt C1 nyer tangki.. tgok rupe aku cam kesian jek, pakcik tu pun kate "amik laaa.." walaupun dorg x siap lg penuhkan tangki2 tu.. ngan penuh rse syukur (ayat kene la dramatik sket..), aku pun tadah air n mandiii... waaaahhh.. segarnye.. leh smbung stdi.. siap2 solat, aku siap2 n bergerk la menuju VDP3..

smpai kt sne, tercegat la si Oppa, wanie ngan tiyah.. al maklum la.. first paper.. semangat cam berkobar2 la sket kan.. huhu.. masok2, aku nmpak soklan HACCP.. naseb baek aku hafal.. bace2 soklan, erk.... MANE SOKLAN IMP3 NIH?? aiyooo.. aku dah lakukan kerje yg sia2.. penat jek.. huwaaaa... soklan laen?? x mo la cte.... hangin gak la sket.... huhu..

g kafe jumpe rumet2 ku... kami pun berpusu2 la ke kafe jimi mendapatkan mee & bihun masing2.. lapo seyhh.. penat "goreng2" dalam dewan pekse td.. huhu..

erm.. aku nk solat la.. air kt aras nih ade la sket2 td.. sempat la nk mandi ni.. k la.. bubbye...

p/s : lau mandi, ilmu tu akan mengalir x bersma2 air yg kte mandi??

_1 down... 3 more to go! aja2_

Ahad, 19 April 2009

- h.a.n.g.a.r.o.o -

pernah dgr x game nih?? x pernah?? camne ea.. nk refer kt wikipedia xde lak.. dalam bhse mlayu xde, lam bhse inggeris pun xde.. so, ini la ghopenye...




beza antara mereka? nampak x tali tu.. satu kangaroo tu dah mati kene gantung, satu lg, dah cabut lari sbb x kene gantung.. bukan reti nk ucap time kasih mase blah tu, siap perli2 lg ade la.. hangin jakkk... pape pun, aku dah menang.. leh stdy FOOD lak..

pade, sape2 yg pernah maen game ni, mulut dia mmg podas sket, abaikan dia ngan mute kan aja pc anda.. renung2kan dan selamat beramal~

p/s : aku bukan malas stdy, penat aku seru2 mo0d (pernah dgr x ayat ni), dop mari2 lg.... hmmm...

-hey ladies-




lagu : hey ladies
penyanyi : rossa

Sudah ku bilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisa nya nangis
Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
kalau patah hati siapa mau nolong
seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey Ladies
Jangan mau dibilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
bila wanita sudah beraksi
dunia hancur

Hey Ladies
Sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati juga rugi waktu
Bila dia merayumu
ingat semua bohong

Memang lah tak semua laki-laki busuk
namun ladies tetap lah harus waspada
semoga lah kita semua akhirnya
mendapatkan cinta yang tulus

lalalalalala..

Sudah ku bilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisa nya nangis

Hey Ladies
Jangan mau dibilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
bila wanita sudah beraksi
dunia hancur

Hey Ladies
Sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati juga rugi waktu
Bila dia merayumu
ingat semua bohong

Hey Ladies
Cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati juga rugi waktu
Bila dia merayumu
ingat semua bohong

Memang lah tak semua laki-laki busuk
namun ladies tetap lah harus waspada
semoga lah kita semua akhirnya
mendapatkan cinta yang tulus

lalallalalalla


p/s : btol3.. ske btol aku lgu ni.. rossa pun aku ske gak.. salute!! cute bangat sih.. pape pun, BAILA2 @ DANCE2!!

-lagu hotzz!!-



tajuk : serangga pilihan
penyanyi : serangga pilihan

serangga pilihan, serangga pilihan,
mana satu serangga...pilihan,
kucing, anjing, kuda,
platipus...

musang, kera, rusa, kera, monyet,
sape serangga pilihan, sape serangga pilihan,
sape serangga pilihan...

di dunia banyak...serangga,
semua nye...ciptaan tuhan,
tapi mane satu pilihan,
anda diberi mase 2 minit...
untuk memilih serangga serangga pilihan masing masing...

serangga pilihan, serangga pilihan,
kucing, anjing, monyet, rusa, kera...

beberape tahun dahulu,
ade ikan...
tapi 3 tahun depan ade kucing,

banyak binatang !
di dunia banyak binatang,
terdiri daripada seribu species...
seribu species !

serangga pilihan, serangga pilihan,
kucing, anjing, monyet, rusa, kera...

banyak serangga yang tak dicerite,
tapi, kite boleh tengok dalam TV2,
banyak serangga yang tak diketahui oleh anak anak kecil...

serangga pilihan,
serangga pilihan,
kucing, anjing, monyet, rusa, kuda...

banyak serangga di dunia,
di malaysia pun ade banyak serangga pilihan,
serangga pilihan !
kucing, anjing...



Khamis, 16 April 2009

- f.i.n.a.l.e.x.a.m -


:05:stress? x rse lg la.. huhu.. pesal la aku malas sgt 2 ari ni.. super malas.. haha~ pas jek abes unit op, terus dah xd mo0d.. adakah sbb air xde?? owh tidaaakk.. smalam air ade jek, and mo0d aku cmni gak.. naseb baek kol mak td.. rindu lak rsenye.. nk balikk lg.. beshnye dok umah..

:09:final papers? ade 4 jek sem ni.. tp, tarikh lk cam bagusssssssssss.......

:03:21/4 - food technology
22/4 - unit operation II
23/4 - process control & instrumentations
29/4 - occupational safety & health


haaaa.... nmpak x?? 3 paper berderet.. adoyaaaii..


da la.. x mo bebel2 dah.. nk cari air lak.. maghrib weyhhhhh........


p/s : sile abaikan tulisan yg cam hapeh tuh.. aku p0natttt~

Jumaat, 10 April 2009

-pulang-


:005:beberapa minit lg aku nk pulang..

ok.. aku tipu..

de dalam lg sejam dua kot..

x sabarnyer..........................................................

daa~:38:

-kurus-

:01:

semua org nk kurus..

semua nk boikot nasik..

org suruh boikot mcd, kfc, xnk ikot..

haha..

ayark..

aku pun kene diet la ni??

adooo0sss..

ade sesape x leh wat miracle??

:013:

ayark~

Khamis, 9 April 2009

-updet-

k..

aku updet dah ni...

teringin sgt..

tu jek nk gtau...

hmm...

Selasa, 7 April 2009

-tag bertangguh-

tag ni adelah dr saudari dilaAdeela.. perghh.. skema seyh.. wat ever.. haha.. ok.. soklan2 nyer adelah..

1. Make a list of what you want on your birthday

2. The list should be 10 numbers
3. Post the image of this award to your posting
4. Give it to 10 frens of yours

erk.. nk 10 wishlist besday aku ea?? sket sgt tuh.. nk taruk 100 ley?? smpai pg la x siap post aku ni...

k.. cmne nk mule...

1) nk dpt anugerah dekan tiap2 sem.. tp, x yah bljr kuat2.. bley?
2) nk jdik kaye ngan cepat..
3) nk kete sport sebijik.. kaler pink..
4) nk teddy bear kaler pink gak.. tp, xnk dr org tu dahh.. nnti tini marah..
5) nk satu almari penuh ngan bju baru + aksesori + kasuts + handbags!!!
6) nk banglo sebijik lengkap ngan swimming pool + roof yg leh tgok bintang2..
7) nk anak buah ramai2.. cpat la kak nita weyhh.. hahaha~ cuteeee..
8) nk jdik cam emma roberts.. apsal dia?? sbb name same kot.. haha..
9) nk bahagiakan sume org diri aku dulu.. leh ke gitu.. layan..
10) nk menantu yg baek tok parents aku.. hua3..

weyhhhh.. mane award aku ni?? pat kasi pat.. ayark.. kategori pling malas, pling mudah terpesong ke.. xde ke?? adoyaaaiii.. dekot tol la...

10 kwn??
ni yg x best ni.. sape yg rajin ea...

1) coo are
2) nik
3)anum
4)iffah
5)mask
6)ahu
7)wan sheva
8)ikhtiar
9)bad
10) wanie
11) sape2 yg bace post ni.. kalau x, anda akan ditimpa naseb sgt baekk malang tujuh tahun.. hahaha.. chuaaakkk...


dah la.. layan report fo0d la plak.. esok dah la nk kene g lab.. adoyaiii...

p/s : kene bgun awal ke besok ni?? perot kenyang.. tdo lak lewat.. kejutkan aku weyhhh...

Ahad, 5 April 2009

-emo-

siyes..

aku benci bile aku cmni..

tp, aku tau kenapa aku cmni..

aku harap korg paham..

aku mntak maap pd sesapa yg aku dah ter'emo'..

sori..

aku x bermaksud nk susahkan sape2..




p/s : hmm.. pasni aku pun kene hati2 ngan perasaan org kot.. gelak2 x semestinye makne ske kan?, maybe pendam je.. who knows??

-roti canai-

:24:roti canai? amende tu? sejenis spesis makanan yg sedap.. bese ade kt kedai mamak.. sesuai di makan bercicahkan kuah kari, kuah dal, sambal ikan bilis, or ape saje la yg korg ske.. gula?? layannn...


:016:apsal tetibe lak masuk cte pasal roti canai ni?? lapar dah ea?? huhu.. sbb ari ni aku g wat visit kat tmpat wat roti canai segera.. ala.. yg ade kt tunas mart tu.. p la cri.. jenama wanis..


:007:dkat kol 9 pg td, aku, ipah n dayat n berdriverkan acap menuju la ke tempat destinasi.. perot lapo.. awal pg gerak kan.. spanjang prjalanan aku nmpak byk pelam @ pauh muda.. pergghh.. sodap seyh.. telan air liur je la aku tgok.. pastu, acap kate xpe.. jaya gading nnti kte berhenti k wktu balik nnti.. aku pun dalam hati, x saboooonyer.......

:31:singgah kt tunas manja kemaman, beli cenderahati.. dayat belanje ea?? tq dayatt.. haha.. jgn caye.. konpem aku tipu.. esok, dia claim balik la tu.. tersesat jln, kami pun u-turn balik.. tggu kt smpang jln, en wan ( boss besar roti canai) pun jemput kami untuk tunjuk jalan kt kami..


:12:dia pun tunjuk2 la kwsan2 kerja dia yg merupakan sebuah rumah n sebuah bengkel yg ade cold ro0m.. sejukkkk,.. kami dah masuk, kami tau la.. ehh.. garang ea?? huhu.. pas sejuk2 kt dalam tu, kami pun dipelawa untuk minum pg.. diberi choice tok mkn kt bengkel or rumah, ipah pun dengan lantangnye, memilih untuk mkn dlm rumah.. hahaha.. sori ye pah.. ok.. pilihan kami
bersama..



:012:jlan agak lecak.. ujan.. abeh selipar aku.. naseb baek 10 inggit jek.. haha.. ktorg pun smpai la kt umah dia.. ade kucing.. ske3... kaler oren ngan putih.. putih tu cute sgttt.. lincah btoll... mate dia sebelah kuning, sebelah biru.. unik kan.. pas maen2 jap ngan kucing (kami kan berjiwa kanak2 lg.. haha), kami pun masuk dalam rumah..


ok.. antara soklan bernas kami dalam rumah :


si A : ermm.. encik.. bahan2 ape yg masukkan dlam mesin uli td? berapa kilo tepung, telur, minyak dsb??


en wan : eh.. resepi?? rahsia la.. mana bleh bg tau..

(kami gelakkan A sbb beliau sgguh excited nk gulingkan syarikat ni dengan wat syarikat roti canai cap *****)


(encik wan smbung lg.. )
ermmm.. kami x masukkan minyak dalam tu..
(kami gelakkan beliau lg... sian ko yer A.. konpem kedai ko guling dulu kalau ko niaga roti canai..):006:


dah3.. x mo cte lg.. ade yg kene sembelih besok ni..


:022:selepas kenyang n x tau dah pe nk tny, kami pun mntak tgok sijil2 yg company beliau dpt.. pas bergambar ngan encik wan yg agak malu2 kambing tu, kami pun balik.. o0o0pss.. lupe.. dayat serahkan cenderahati sblom balik, n berniat murni nk membeli roti canai dorg, kami pun dpt la roti canai free.. huhu.. best3..


:38:otw balik sggah jap beli keropok n lepak2 mkn sata (suppose eja "sata" ke"satar" ?? aku x bape pasti).. part best? sata aku acap yg kupaskan.. huhu.. mkn jakkkk....


:03:sggah jaya gading... hampa.. keciwa.. xde pun buah tu... huwaaaaa........ nk mkn roti canai!!!! terserempak ngan wan mse anta kami ke kafe.. beli kuah kari n nescafe ais, aku pun pulang ke bilik dengan hati yg berbunga2.....


p/s : roti dia best.. sile lah beli.. jenama wanis k.. ermm.. dpt komisen x aku promote ni?? gmbr?? nnti la aku tarookk.. mntak kat pah, dia x bg lg.. tdo la tu...


Sabtu, 4 April 2009

-artis2 di UMP-

:31:aku baru balik dr konsert RABBANI.. kat mane? kt UMP la.. mane lg.. padahal ade test malam td.. thanx to acap, barun, ahu, mas n ipah membantu aku menjayakan test td.. oo0ops.. x lupe juge wat zul.. ngee~ sng cte, sume la..

kt konsert td, aku berjaya mengabehkan duit aku dengan membeli bro0ch dan x lupe juge
mknan.. support mmber beb.. mane yg aku kenal, aku beli la.. hahaha~ :26:"
so, berbekalkan hp kt tgn, aku pun snap la beberapa pic.. n, aku dah edit menjadi 1 supaya x semak sgt aku nyer blog nih.. so, inilah hasilnyer.. :


kt konsert td, kami telah berjaya menemukan beberapa student UMP yg muke cam artis.. antara artis yg terlibat yg dikaitkan dengan student UMP itu adalah :

1) faizal tahir
2) sharifah amani
3) jehan miskin
4) zahid
5) rosyam nor <--- sile jgn percaya 6) justin timberlake p/s : kepada kengkawan, sile jgn marah aku.. kpd yg trase, i'm soriii.. kpada sesape yg x ske pic ni, sile mintak kt aku, pastu edit sendirik ni tmpal la kt mane2.. daa~ nk tido lak..

Khamis, 2 April 2009

janjiku...

cam serius jek bunyinyer.. ye.. aku mmg serius.. n.. aku janji.. mlm ni last aku maen mende alah ni kt laptop aku (kt makmal komputer xpe).. aku janji.. aku delete game ni.. kepada kengkawan, sila abaikan aku kalau aku mntak mende alah ni dari korg.. walaupun aku x mng besar mlm ni, tp, sbb aku tau yg aku dah btol2 addict ngan mende alah ni, aku mengalah.. x leh maen dah.. dah la td spend dkat 2 jam lebih maen mende ni jek.. keje x wat pun.. adoyaii.. ni pic last game yg aku maen td.. ema!!!!!!!!!! stdy!!!! gambate~


p/s : support la member weyhhhh...

-updet terbaru idopku-

:22:aku nk updet gak..

walaupon aku x tau nk tulis ape..

so, aku taip jek ape yg terlintas kt kpala hotak ni..

ptg ni ade kelas ganti PCI lak..

encik "makan dalam" tu yg wat..

wajarkah aku ponteng??

niat suci murni nk ponteng tu dah ade..

tu pasal la aku leh lepak2 lg smbil mengupdet blog aku ni..

aku masih ade byk mende x settle dalam kepala hotak ini..

leh ke berpura2 xde keje??

leh jek..

alamak..

esok ade presentation..

chuak lak rsenye..

x prepare lg..

dak2 ni limitkan sorg 2 minit..

2 minit tu nmpak cam kejap kan?

bg org yg x ske nk present2 ni, cam aku la.... senang ckp...

2 minit tu lame kot..

huhu...

hurmmm..

nmpaknye cam ade sign2 yg menunjukkan yg aku x patut ponteng ptg ni..

so, aku pg je la.... k la.. nak siap2..

daaa~

Rabu, 1 April 2009

- x mo kecek b.i lg -

:01:pasai pa?? pasai google x approve pun aku nyer akaun.. cis.. cis... dan cis lg.. oyeah.. idop bahase mlayu.. adakah aku tegolong dalam golongan yg menentang ppsmi?? haaa.. yg itu yg kite x tau.. lu pikir la sendirik...

_Y*A*T*T*A!!!!_

:002: touched.... why?? see this...



ngeee~ i did it!!! oyeaaahh...



p/s : yatta means i did it.. if i'm not mistaken.. and.. this is not an april fool.. do believe this!!
Related Posts with Thumbnails