follow me? i'll follow u back.... :)

Isnin, 13 Januari 2014

Kangkung betul la.

its been awhile kan.. hmm.. last post was 1 year ago. d date was on Valentine's day.  Not that i celebrate it. Ok. Lets change it. It's my fren birthday, Daisy. From high school. 

Many things happened to me when Im not writing. WOW! there's so much to tell and dunno where to start!

I have  move to the third company in past few months. During my last post, I was in Jadi. Nothing much to tell about my 2nd job, which i ran off. Yup. Totally true. 

Kangkung is a really hot topic today since our PM announced the price of Kangkung has been reduced. Maybe subsidi kangkung dah dilebihkan kot.

I dunno much about politics, n I dont intend to talk about it. I dunno why Im writting in English. Well, just let it be. 

Today, I'm on MC. Doctor said I have Dysmenorrhea. Its not serious as its sounded. Its just period pain. Normal. I guess. 

I dont have a mouse with me, and its quite annoying to type with this keyboard. My fault. Meant to clean it. Never thought that I could not reassemble them back. 

Enough la for today. 

Da!

nampak sedap kan!


Khamis, 14 Februari 2013

bear in the dreaming

selamat ptg!! hhaha.. bape kali aku nk updet dlm sehari daaa.. ak maseh lg kat opis ni.. setengah jam lg nk abes keje ni.. adoii...

mase dihabiskan dengan menunggu cappuchino ak ni sejuk.. huhu.. comel kan cawan ak. ade tulis "bear in the dreaming" seswai la ngan aku kot. gemuk cam bebear. yg sentiasa berkhayal.



owh. mahu diet kembali. bile nk start nih. cappuchino baru beli semalam. ade lg 12 paket kot. nk diet, mne leh minum nih.. maka, postpone smpai next week la.. mende2 laen still kontrol.. just cappuchino ni jek tok diabeskan..

btw, cmne nk kuatkan semangat dok diet lame2 cm org laen aa.. huhu.. aku terbaca 1 ayat yg agak terkesan la jugk di hati..


"dont complains about ur weight, if dont intend to do anything about it"


cmtu la lebih kurg. betul la kan. komplen gemuk, tp, xnk makan secara sihat. acaner tu johan..??






-bearinthedreaming-

KFC Golden Wrap Chicken

Dah pkul 3pm. sape yg tgah mengantok sebab kekenyangan?? sila angkat tangan.. hahaha.. ak la tu kot.. even xde la kenyang sgt..

kali ni ak nk review pasal makanan.. jarang aku buat nih.. sape dah rse kfc new meal tu "golden wrap chicken" ak x tau la nape.. pas holiday kat langkawi aritu, then cuti CNY, nafsu makan ku membuak2... hahaha.. so, layankan aje.. sd2 kan ade.. :p

dr smalam lg ak teringin nk mkn mende alah ni.. tp, kecewa coz kene tggu 30 minit kat kepsi sri muda. potong terus niat tu.. td, perut ngah lapo.. mula lah dok google gmbo ayam ni. nmpk sedap.. iklan pun leh tahan "oriental spicy" katenye.. ak dah la allergic dgr pedas2 ni.. mesti nk cube.. ak pnjam 20 hengget kt opismet (tertinggal purse daaa..), then tapau kat kepsi giant stadium..



ihsan pakcik google.


smpai kat opis, eksaited nk mkn ni..

bukak2 ---> "amboiii.. byknye minyak.."
dah siap bukak..---> "erk.. x same cam dlm gambo puuuunnn..."

rupenye dan rasenye lebih kurang mcm ayam yg nasi ayam hainan tu.. lebih kurang.. x same.. owhh.. not my taste la simply put.. mmg x sioor teman..tp, since dah lapar, telan jek la.. dlm hati "nape la ak x beli snack plate jek td.."

maap la yer kepsi, u have to try harder than dat to impress me. maybe ade yg suke. but not me la. btw, bukan semua menu dia x sedap kan.. setialah pd snack plate.. ehehe... or twister.. or.. pape la yg korg suke... :)


ihsan pakcik google jugak. (terlalu eksaited, smpai lupe nk snap pic..)
ayam yg aku dpt lebih pucat dr nih with less corn n mushroom.. sob3.. ;(


-meandonlyme-

Blogger Tegar

Konon-kononnye la... :D

Boss xde ni, ngadap hp jek la keje aku.. nk on9 lame2 kat pc kang takut ade yg bising.. so, gune la kemudahan yg ade.. kannn...

bestnye blogging ni, leh tulis sesuka ati kite.. asal x melampau la kot.. rindu lak zaman stdy. x byk masalah nk pikir. x perlu merangka-rangka budget bulanan. huhu..

serabut.

mohon yg baek-baek, moga yg baek-baek yg dtg.. :)

Rabu, 13 Februari 2013

langkawi. i'm in love. :p

Assalamualaikum... n, selamat pagi..
buat ape tuuu.. hehehe.. keje ke? ke ngulor jek cm aku nih? haha.. boss ak xde nih.. dia cuti seminggu kot.. beraya.. xpe la.. kasi dia can la bercuti lame sket.. tp, ak la yg mati kutu nih.. x tau nk wat ape..
btw, last 2 week, ak p ke langkawi.. saje jenjalan.. mmber ajak.. ak pun dah lame x jenjalan.. hehe.. p 3 hari 2 mlm jek.. dgr kate kalau lebih akan kene tax.. x tau la cmne dia kene kan tax tu.. kitorng gerak dr kl kol 11pm. kawan ak yg drive. smpai kat tapah, ingat nk tukar driver, tp, mmbe ak kate x smpai ati nk kejutkan, so, dia drive a smpai kuala perlis.. tabah sungguh!! awat la x kejut jek ak nih..



tiket parking kete..

ktorg smpai kt perlis dlm 6am la kot.. p park kete kat ctu.. rm15/day. beli tiket feri n bertolakkk kol 7am. naek feri dalam 1j 15m cmtu.. dah smpaiii.. seb baek xde mabuk laut ke ape... smpai jk at jeti, dah ade kete dtg jemput.. kete sewa daaa.. dia tunjuk jalan p homestay yg kitorang bakal dduk slama beberapa hari tu..



smpai kat homestay, mandi2 n tukar baju.. kite gerak ke cable car.. yuhuu.. senang dah sewa kete.. mane2 pun leh p.. ak x rase takut sgt pun naek cable car tu. mmg tggi.. tp, rase bese jek.. mngkin sbb statik kot.. kalau kene berjalan2 tu, takut gak la aku.. cuaca agak panas la time tu.. terik gak la matahari.. seb baek x hujan.. lau hujan, langsung xleh naek.. snap2 gmbo cm org laen, then kmi turun ke bawah..

nampak x .... ade lembaga.. :D

then, mmber ak ajak p underwater world. ye ke idak namenye.. ak pun dah lupe.. dak sorg lg x nk masuk, ak pun x kesah sgt n pun x minat sgt nk observe2 nih.. so, kami pun mmbatalkan niat tersebut n continue dengan mengusya barangan dapur dan coklaaaat.. hehe.. lau x silap, smai ptg kami mengusya dan mmborong.. lastly, for dat day, kami p pasar mlam utk menikmati juadah tempatan.. ak just order bihun sup ngan murtabak ayam jek.. then, kitorng balik ke homestay utk rehat2 dn kroohhh.. kroohh.. :p


sesi compare harga coklat.



yg x penting, letak luar.. penuhkan peti ngan coklat...~





pulut doyan kot name dia...


d next day, jumaat, kmi dah booked utk island hopping. bgun n bersiap awal pagi, kami brkfes nasi lemak kat gerai btul2 depan underwater world tu. smbil tggu org pick up kami. island hopping tu adelah visit 3 buah pulau yg femes kat langkawi, iaitu ; pulau dayang bunting, eagle feeding and pulau beras basah. naek open boat tu agak scary k.. dah la mase mule2 naek ak kene dok depan.. melambung2!!! sakit jantung!! huhu.. pas first trip tu ak terus xnk dok depan dah.. haha.. dok blkng n tgah2.. x mo dok tepi.. seraaaammm!


posing selepas melantak nasi lemak..




after few trial amek gmbo.




atas bot.. chuak sebenarnyer nih..



pulau dayang bunting..



pulau beras basah.




selamat dtg ke kampung kedah!! 



cubaan meniru gaya helang. 


kepenatan dan keletihan, kami teruskn eksplorasi kami. destinasi seterusnye, makam mahsuri. ak penah p dah.. so, ak temankan yg laen2 je la p tgok.. then, kami gerak blik ke homestay utk berehat lg.. :)
dah cukup tdo, kami p jenjalan kat dataran lang. mcm destinasi wajib jek kalau p langkawi.. yela.. x kan x nk amek gmbo ngan helang yg femes tu kan.. :D Utk dinner, sekali lg, kami memilih pasar sebagai tmpat tujuan.. makan nasi kandar kami mlm tu.. tapau blik rumah jek kali ni... owh lupe, yg smlam tu kami lepak makan kt gerai2 kat pasar tuh..

smpai kt umah, dah siap mkn2, mmber ak ajak temankan dia p jumpe kawan2 lame dia. ak pun ikot jek la.. alang2 nk jln, smpai pg pun xpe kan.. huhu..

sok pg nye, kami dah nk balik semula ke hiruk pikuk kota.. ecece.. ayat x leh blah.. kemas2 barang.. owner kete dh tggu nk anta kami.. tp, santap dulu la kan.. kat kedai nasi ayam ape eaaa name dia.. lupe sudaa.. pas mkn2, kami pun dihantar ke jeti.. masing2 menambah stok yg x ckup. ak just beli rokok utk lab assistant ak, n kain batik n pelikat tok abah..



I <3 langkawi="" p="">

x lame pas tu, smpai la giliran kami tok naek feri.. kol 1pm.. sepanjang perjalanan, mmber ak tdo. so, ak berborak la ngn mat saleh kat sebelah aku.. dia vacation smpai sebulan.. perghh.. mesti byk duit dia.. hahaha.. untung la..

smpai jek kat feri, cari kereta n gerak ke sungai dua, penang. nk mkn char kuey teow sodaapp.. memang sodap punn.. ak drive sekerat jln smpai kt kl. kitorng smpai dln 1030 cmtu. ak tumpang tdo umah mmber n gerak ke shah alam keesokkan paginye.

there it goes~~

cintaku tertinggal di langkawi.. ;)





gamat.. jangan pulang tanpanya! :D

-meandonlyme-


Related Posts with Thumbnails