follow me? i'll follow u back.... :)

Selasa, 24 November 2009

- antara bercuti n PSM -

0ho0o0o0iiiii~

wahai kamu2.. ak masih ade kt UMP nih.. ptg ni balik umah kot.. InsyaAllah.. kalau ade bas, ak naek la... huhu.. progress PSM? pg tadi baru pas amik sample.. mlm td b4 kuar mkn, ak singgah kt lab jap nk tgok sample.. skali tu furnace tu still sangatttttt panas ye kawan2.. x buleh amik sample.. owhh.. kuciwanye ak mase tuh.. nk wat cmne.. kene gak la pegi pagi2 timbang sample2 tersebut...

ini furnace ye kawan2~:P

mlm td p Sinar Mesra Seafo0d (SMS).. muahaha.. lapo la.. x tau pe ade kt kafe tuh.. disebabkan ujan, keinginan utk mkn tomyam pun muncul la.. huhu.. tp, last2 x beli gak.. ntah la.. ak rse ade sumtin' wrong la ngan tomyam mereka.. huhu.. ajak wen skali.. sian beliau sorg2 di bilik.. agak chuakk gak la nk bawak kete depan ade wen.. malu lau ak bawk cm disaster.. muahaha.. owh ye.. mlm td lupe nk bawak spec.. aigo0o0.. ak dah la rabun mlm yg teramattt dasat.. ujan lak tu.. cermin depan berkabus.. waaaaa... sy tak nampakkkkk.. huhu.. terpakse la memandu dengan agak perlahan dan jugak tercarik2 jln raye.. manyak sedeyyy o0o0o0..




haaa.. cte pasal nk balik la pulak.. owhh.. ak sgt pening kepala.. cmne ak nk bawak baby2 ak balik naek bas nih.. dah la bapaknye dalam sangkar laen.. adusss.. ak kamikaze jek la.. hope mereka survive.. huhu.. baby2 tu cam dah besar n dah tumbuh bulu sket2... yang menyedihkan ak bile ak terpakse tggalkan mereka di bawah jagaan auntie mereka a.k.a adik ak.. huhu.. sebabnye ak nk kene merantau ke Serdang lak pas balik cuti nnti.. nk kene run exp kat mardi sane pulak.. aiyo0o0.. karena..... lab FKKSA UMP x cukup equipment nk kaji protein, fiber dan jugak energy dalam mknan.. berita yg cam hampeh lak, FKKSA baru nk beli equipment2 tersebut tahun hadapan.. di mana kami sudah tidak mahu menggunakannye... dengki tol kan??


milo, neslo, mocha, vanilla, chocolate.. name2 mereka.. ok kah??


haha.. dah la.. ak nk packing.. tkut terlepas bas pulak.. sera anta ak ke simpang Gambang ari ni.. tq Sera.. muahaha.. doakan ak selamat perjalanan pulang n datang balik UMP nnti.. waa.. kene balik cn semula...



nak bercutii~~~~~

Ahad, 22 November 2009

- sayonara -

dah masuk tahun ke4 aku kt cn..
disebabkan oleh EAC, dak2 kimia kene tambah 1 sem..
so, x dpat la kami grad ngan dak2 fakulti yg laen excpt 4 mereka2 yg spesel kes..
maka..
tahun depan, tggal la ak ngan ipah jek dlam bilik ni..
tnpa bebel pjg2.. layan jek la pic kt bawah ni okeh..


pic kat bawah ni mase last dinner bersama2 kat BISTRo~

buhsan menunggu mkanan~

lagi picture buhsan tunggu order~






watak2 seterusnye bukanlah rumet.. tp, dah mcm rumet.. jga dah xde sem depan.. sedih..
huhu.. dah la sume sabah n sarawak.. ble la bleh jumpe lg kan?? pic kat bawah ni tyme masak n mkn ramai2.. best3~


ocie a.k.a felo


nana..


ida..


gonna miss u guys,

- kamik sayang hostel kamik -

skrg kol 4.54am..
jam laptop ak la..
cepat 15 minit kot..
kire la sendiri waktu yg sebtolnye..
lau rajen la..
hmmm...
ape punye tajuk da.. sile abaikan..
aku masih di UMP..
menjadi penunggu setia asrama..
owh tidak..
raya hampir menjelma..
ak dapat rasekan yg ak xde baju raya kali ni..
x sempat..
waaaaaaaa...
sedey..
siyes sedey..
ape ak wat kat cn..
org laen ramai yg dah blah..
owh..
ak ade PSM yang perlu diteruskan..
ak ade keropok yg nk kene masuk dalam furnace..
yg kene dok dalam tu 12 jam..
aigo0o0..
aku mau pulang..
siyes ak mau pulang..
mau p shopping baju raya..
mau lepak2 di rumah..
mau menternak lg badan..
KIWIIIIII...........
cmne ak mau bawak pulang sangkar
kamu yg x basuh hmpir 2 mggu..
adusss...
cmne nk balik nih!!!!!!!!!


stress..

Jumaat, 13 November 2009

- ahli keluarga yg bertambah -

jeng3~ haaaa... ini bukan kisah mak ak mengandong lagi.. mahupun kakak ak.. dan bukan juga abg ipar ak kerana sememangnye beliau x bleh mengandung.. alalala~

kisah sape?? anda familiar x ngan nama KIWI & LEMON.. huhu.. x.. kiwi x pregnant la.. tapi, beliau dah pun melahirkan anak.. ok... how am i supposed to know, she's pregnant??? ak tau ble anak dia dah kuar jek la kan..

pada 12 november 2009, lebih kurang kol 3.00 pg.. sedang ak melayan laptop, tibe2 rase nk bergurau senda ngan kiwi ngan lemon.. ececece.. bergurau senda.. x bley blah...

TIBE2....

ak nampak ade seekor makhluk dalam rumah yg ade kt dalam sangkar Kiwi n Lemon.. ape tuh?? cam cicak versi kaler merah punye.. leh pggil cicakman la ni?? tp bukan.. beliau bukan lah cicak.. beliau adelah anak Kiwi... ble ak tgok kat tgkat bawah lak (double-storey sangkar la katekan.. :P).. anak dia bersusun2.. ade lg 5.. humang aihhh... hebat la ko LEmon.. dapt 6 ekor skali.. ngan excitednye ak dok cte kt ipah.. riso.. ak belom bersedia jd nenek.. muahaha..

disebabkan ak tgok Kiwi cam beria jek letak anak dia kt bawah perotnye, ak pun decide la nk tambah habuk kayu.. pas jek ak letak.. ak tgok Kiwi dok letak anak dia kt bawah perot dia.. 4 ekor.. sekor lg dalam umah kt tgkat atas n sekor lg jauh sket ngan dia..

ak perhatikan jek la mereka.. excited punye pasal la ni.. Kiwi dok kuis2 anak dia yg jauh tu.. pastu dia cam jilat2.. ak wat dek jek la sbb b4 tu ak nmpak dia nok jilat2 @ bersihkan anak dia..

TAPI...

kali ni punye, makin dia jilat, makin konpius ak jadiknye.. mane kaki dia lg satu.. eh.. apsal mkin pendekkk bdan ank dia...


WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA........


Kiwi dah melahap anak dia sekor.. ke'excited'an ak (ape punye bahase ni) bertukar menjadi igauan ngeri.. (ayat nk mantap..)..

sedey o0o0o0.. mase tu ak baru jek tulis shout out kt facebo0k ttang kerisauan ak sbb xde idea nk namekan anak dia yg ade 6 tu name ape..

sedey.. sedey.. ak pun mntak la bantuan encik GOOGLE dlm menyelesaikan masalah ak nih.. jumpe la blog2 yg menyatakan :

  1. asingkan anak dari bapanye walaupun bapanye nampak cm innocent.. aku pun alihkan la jugak, walaupun yg mkn baby tu ibu dia..
  2. jgn perhatikan selalu.. nnti ibu dia akan felt insecure.. so, b4 mende laen mkn ank dia, dia akan mkn dulu.. ish3.. ape punye pemikiran la ni..
  3. ibu hamster akan mkn anak dia sbb dia lost protein lepas giving birth..
  4. JGN SESEKALI pegang baby2 tuh.. sbb once dia ilang bau anak dia, dia akan mkn budak2 tu..

waaa.. sape ade tips2 bernas lg?? ak xnk la yg lg 5 tu pun mati.. sedey tau..

BTW, ak bukan x mo kasi tgok.. tapi ak terpaksa gak keluarkan statement ni..


HOSPITAL LOM BUKAK UNTUK WAKTU
LAWATAN LAGI YER.. DAH BLEH MELAWAT N
TGOK BABY2 TU NNTI AK GTAU YER...



aku bukan kedekot.. ak cume tkut nnti ibu dia makan lg.. bila dorg dah besar (if smpat besar la..), aku akan bg korg tgok...




teringin nk tgok ari2,

Khamis, 12 November 2009

- things that kept me busy couple years back -

couple years back?? wahahaha.. lame sgt ke ak x updet??hmm.. bz ke? ntah la... maybe kot.. so.. ini la perkara2 yg ak wat kot smase ak  x updet blog ni.. fuhh... fuhh.. haaa... kan dah abeh sume sawang2 terbang.. tq wat ikhtiar coz sudi bawak penyapu, tolong sapukan.. huhu:D.. wat marx pule... sile jgn wat sy jatuh chenta.. muahaha~

ok.. teka gmbar ape kat bawah ni?? owh.. bukan... ini bukan sekumpulan anak2 remaja melepak x tentu hala.. mereka sedang memikirkan masalah dunia.. dengan production2 bahan kimia masing2.. see... tgok la.. kat kafe.. betapa ramainye budak2 kimia yg ngah kejar mase siapkan projek.. tu la.. sape soh lambat wat?? muahahaha.. grup ak pun sme :P


ramai kan manusia.. sume dak kimia.. sesak napas kafe.. extension lak b'smbung2~


ni plak, ahli2 kongsi gelap grup ak... 


owh.. masih ingatkah anda pada kata2 ak yg ingin meng'diet'kan diriku.. hmm.. ade ke?? ade kot.. pape la.. haraaammm.. rosak diet ak tyme2 discussion nih.. mane x nye.. diskusi di kafe.. konpem la... kejap2 p order burger.. order air soya.. order pau sardin.. eh.. order?? ye.. sy ade tukang amik order.. tq aaa nik.. huhu.. jgn serik satu kumpulan ngan sy okeh?? pastu ngan mkn kat luar lg almost tiap2 MIDNIGHT kat Sinar Mesra Seafo0d... ak rase org yg keje kat sne pun dah leh cm muke2 dak UMP ni..


tgok la muke2 ceria dapat mkn.. huhu~

ni plak tyme gle mkan.. ade org BISTRO dtg bilik... wat promosi mkn kt sne.. camne ntah si Tini bleh terpengaruh nk beli.. menghadap menu yg dia bg... hmmmm.. spagetti dia nmpak sedap la.. jom masak spagetti.. hahahaha.. crik kete.. kuar.. n beli bahan2 nk msk spagetti.. tq ea tukang msak.. sape?? Tini la.. x kan aku kot.. ngeh3~


bahan2 tok memasak.. ihsan dr TUNAS MART.. ihsan? beli sendiri la..

haaa.. ni plak gmbr kat lab... nk run ASPEN.. perghh.. mmg mencabar jiwa n raga la wat mende alah ni.. yg x besnye, ngah2 wat keje tu, bleh plak ade org tu bukak facebo0k.. ni yg bikin panas ni.. eh.. korg x tau ke sape? ak la.. muahaha.. gle addicted skrg ni.. 


di lab Process Control Instrumentation..

facebo0k?? haaa.. yg ni pun dah wat ak abaikan blog ak ni.. mntak maap ye blog.. lau xleh connect facebo0k nnti, sy updet la kamu ye.. huhu..

owh.. x lupe juge.. kami, dak2 kimia terlibat ngan seminar.. ade 2 seminar pada 2 hari berturut2~.. mantap la.. seminar subjek Project MAnagement.. seminar ape e.a.. seminar in Risk Management kot.. huhu... aku pun x bape pasti... bleh tahan la seminar tu.. x bosan sgt.. pokcik penceramah tu cm kayo0 jak.. mcm2 cte dia kuarkan.. yg bestnye, mntang2 la kami antara org yg terrrdepan  skali (cam x ikhlas jek dok depan :P), pas cite jek, mesti cam mintak respon kami.. huhu.. pastu, esoknye seminar Plant Design.. Seminar pasal Utilities~ aigo0o0.. agak busan seronok la..


muke2 wat ceria~


penceramah yg jdik mangse kebosanan..

haaaa... ini la yg paling kritikal skali.. membuatkan ramai student2 kimia x tdo.. muahaha.. sadis2.. presentation.. kene wat p0ster tok presentation kali ni.. aneh2.. dah mcm presentation tok LI jak.. so, inilah aksi dak2 kimia yg mcm2 ragam.. macam2 ekspresi..



muke2 hepi lepas abeh present..


grup production of di-methyl ketong ketone..


ha... see2.. kan byk mende berfaedah ak buat waktu ak x updet blog.. huhu.. dah la.. ak nk mengumpatzz ngan mas bersame ahu.. huhu.. daaa...


jom stdy tok last paper!!!



Related Posts with Thumbnails