follow me? i'll follow u back.... :)

Jumaat, 13 November 2009

- ahli keluarga yg bertambah -

jeng3~ haaaa... ini bukan kisah mak ak mengandong lagi.. mahupun kakak ak.. dan bukan juga abg ipar ak kerana sememangnye beliau x bleh mengandung.. alalala~

kisah sape?? anda familiar x ngan nama KIWI & LEMON.. huhu.. x.. kiwi x pregnant la.. tapi, beliau dah pun melahirkan anak.. ok... how am i supposed to know, she's pregnant??? ak tau ble anak dia dah kuar jek la kan..

pada 12 november 2009, lebih kurang kol 3.00 pg.. sedang ak melayan laptop, tibe2 rase nk bergurau senda ngan kiwi ngan lemon.. ececece.. bergurau senda.. x bley blah...

TIBE2....

ak nampak ade seekor makhluk dalam rumah yg ade kt dalam sangkar Kiwi n Lemon.. ape tuh?? cam cicak versi kaler merah punye.. leh pggil cicakman la ni?? tp bukan.. beliau bukan lah cicak.. beliau adelah anak Kiwi... ble ak tgok kat tgkat bawah lak (double-storey sangkar la katekan.. :P).. anak dia bersusun2.. ade lg 5.. humang aihhh... hebat la ko LEmon.. dapt 6 ekor skali.. ngan excitednye ak dok cte kt ipah.. riso.. ak belom bersedia jd nenek.. muahaha..

disebabkan ak tgok Kiwi cam beria jek letak anak dia kt bawah perotnye, ak pun decide la nk tambah habuk kayu.. pas jek ak letak.. ak tgok Kiwi dok letak anak dia kt bawah perot dia.. 4 ekor.. sekor lg dalam umah kt tgkat atas n sekor lg jauh sket ngan dia..

ak perhatikan jek la mereka.. excited punye pasal la ni.. Kiwi dok kuis2 anak dia yg jauh tu.. pastu dia cam jilat2.. ak wat dek jek la sbb b4 tu ak nmpak dia nok jilat2 @ bersihkan anak dia..

TAPI...

kali ni punye, makin dia jilat, makin konpius ak jadiknye.. mane kaki dia lg satu.. eh.. apsal mkin pendekkk bdan ank dia...


WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA........


Kiwi dah melahap anak dia sekor.. ke'excited'an ak (ape punye bahase ni) bertukar menjadi igauan ngeri.. (ayat nk mantap..)..

sedey o0o0o0.. mase tu ak baru jek tulis shout out kt facebo0k ttang kerisauan ak sbb xde idea nk namekan anak dia yg ade 6 tu name ape..

sedey.. sedey.. ak pun mntak la bantuan encik GOOGLE dlm menyelesaikan masalah ak nih.. jumpe la blog2 yg menyatakan :

  1. asingkan anak dari bapanye walaupun bapanye nampak cm innocent.. aku pun alihkan la jugak, walaupun yg mkn baby tu ibu dia..
  2. jgn perhatikan selalu.. nnti ibu dia akan felt insecure.. so, b4 mende laen mkn ank dia, dia akan mkn dulu.. ish3.. ape punye pemikiran la ni..
  3. ibu hamster akan mkn anak dia sbb dia lost protein lepas giving birth..
  4. JGN SESEKALI pegang baby2 tuh.. sbb once dia ilang bau anak dia, dia akan mkn budak2 tu..

waaa.. sape ade tips2 bernas lg?? ak xnk la yg lg 5 tu pun mati.. sedey tau..

BTW, ak bukan x mo kasi tgok.. tapi ak terpaksa gak keluarkan statement ni..


HOSPITAL LOM BUKAK UNTUK WAKTU
LAWATAN LAGI YER.. DAH BLEH MELAWAT N
TGOK BABY2 TU NNTI AK GTAU YER...



aku bukan kedekot.. ak cume tkut nnti ibu dia makan lg.. bila dorg dah besar (if smpat besar la..), aku akan bg korg tgok...




teringin nk tgok ari2,

5 ulasan:

  1. Ekceli menatang tue memang cam tue..
    Kwn2 aku ramai yang bela makhluk yang bernama hamster..
    Pastu da beranak kena makan ngan mak pak dyew..
    baru jew dew banga2 citew ngan aku yang hewan ternakan dyew beranak lima ekor..
    bangun pagi esok sudah tiada lagi itu anak.. Huhu..

    BalasPadam
  2. dah tu.. ape penyelesaiannye?
    ak nk kene wat cmne ni?
    sian tol la ak ngan Lemon..
    tdo pun sorg2 jek..
    ilang bini..
    wajarkah ak membeli hamster betina sekor lg?
    apa kata anda?

    BalasPadam
  3. Uwaah Yus~

    terjumpe blog ni mase jalan2 kt blog kawan kau dari innit...

    budak ump mmg aktif tulis blog kn... semangat2...

    nice blog anyway~

    dah ikut kau~

    BalasPadam
  4. Bertuah sungguh HAMSTER tu lahir anak dia kat Malaysia.. kalau kat Thaiand.. dah jadi SENARAI RECEPI dah. Anyway.. welcome back..

    BalasPadam
  5. bukan la.. bertuah hamster tu sy yg jaga.. susah nk dapat tuan rajen cmni.. hahahahaha.. penuh dah bakul yg sendirik angkat~

    BalasPadam

any comment?

Related Posts with Thumbnails