follow me? i'll follow u back.... :)

Jumaat, 24 April 2009

-bumi tandus UMP-

:017:dah basi cte ni.. air pun dah ade.. cume aku nk cte pengalaman aku ngan ipah mencari air di UMP.. kre cam "MENJEJAKI AIR DI GURUN SAHARA" punye cte.. ade ke cte cm tu?? huhu..


aku x ingat dah hari ke berapa mase tu.. tp, lokasi pertama tujuan kami ialah blok W.. sbb b4 tu ade mandi kt ctu... ade air.. tp, bile kami sampai jek kt ctu, kami telah disergah oleh beberapa makhluk yg x dikenali.. mereka manusia lelaki.. dorg jerit "AIR XDE".. x percaya, kami melangkah menuju ke toilet WANITA di situ.. sangkaan kami meleset.. dorg x tipu sbnrnye.. tp, yg anehnye air di sinki mengalir dengan deras sekali.. aneh3.. keluar dr blok W dengan malu sbb x caye ckp org.. huhu...

kami continue journey tersebut dengan hati berdebar2.. seb baek perot aku mo0d baek ritu.. kami pun p la lab FKASA yg bru tuh.. air bersepah2.. konpem.. ade org mandi pili bomba nyer air.. caittt.. dak laki nyer keje la ni.. hahaha.. masok toilet.... ayark... hampeh.. x dak jugekkk..

g lak fakulti baru.. x dop... naek ke makmal.. kt cni pun de gak air dolu2.. tp, kuciwa.. x dop jugak.. adoyaiii.. jalan2 kt makmal memalam bestt jugak rhopenye.. huhu.. next, kami g canseleri... teke.. cpat teke.. ade ke x air??................................................. jawapannye : xde gak.. hampeh!!!!.. balik la smule hostel...



"eh... tgok tu, ade org balik dr sne la.." kate aku kepada ipah smbil menunding jari ke arah gugusan blok x,y,z..

"siap bawak baldi lg tu..." ipah membalas..

"awk2.. ade air ke kt sne?" tny aku pade mereka dengan cover2 sopannyer.. haha..

"ada" jwb mereke simple..



yeaaaaaa.... jumpe air...kami g la kt fac meki.. mleh nk g jejauh.. dua2 hajat tercapai..

1) mencari air..
2) ehem2.. haha.. normal la kan..

snap gmbo jap kt fac meki, kami pun kuar.. alamak.. ade dak laki meki la depan pintu kuar.. ape lak mamat ni wat kt cn.. ho0oh0o0ho0... kami ketauan.. haha.. dengan muke x bersalahnye, kami beredar...

ngeee~

tamat la journey la yg penuh liku2, duri2, onar2.. hmm.. lotih! naseb baek la krisis air dah tamat.. kalau x, aku nk salahkan kejadian ni gak tok paper2 aku yg cam hampeh.. siyes.. aku dpt rsekan kejatuhan aku sem ni.. adoyaaaaaiii.. tolong la weyhh..


p/s : aku baru balik dr temuduga kk1 ni.. adeh.. doa2kan la aku dpt ye keje ctu.. leh blanje korg kan.. hahahahahahaha.. sile2 la doakan akuuuu... luv u all.. muahhh!!!

2 ulasan:

  1. aminnnnn
    ak doakan ko dpat keje..
    msuk sem dopan bolanjo ako naaaaaa

    BalasPadam
  2. huhu..

    bleh3..

    kafe jak..

    lebih2, ko ingat aku dpt keje eksekutif ke???

    hahaha~

    BalasPadam

any comment?

Related Posts with Thumbnails