follow me? i'll follow u back.... :)

Khamis, 26 Ogos 2010

- gadis bertudung persenda zikir -

salam semua.. cmne hari ke 16 berpuasa nih? maseh ok?
berapa hari da tggal? haha...
kalau gurl ade cuti ABC (Allah bagi cuti)
kalau boy tggal, sbb ape ye..
hmmm...


k la.. intro.. x perlu la pjg2 kot.. balik pd topik n tjuk yg ak da tulis kt atas tu..
haaaa.. trkejut besau den tgok video nih.. memula ingatkan dorg ni nk wat dikir barat bahasa arab ke.. ape ke..
sbb den dulu ponah gak masok dikir barat bahasa arab ni..
besela.. mase muda remaja..
bahasa pilihan mak pun, bahasa arab.. so, amik jek la..
seeee... da melalut lg...
nauzubillah... serius.. takut aku tgok video nih..
boleh pulak dorg maen cmtu..
harap muka jek lawo.. perangai cam harammmm hampeh..




adik2..akak2..
istigfar byk2 yer.
video ni sy tgok org tu uplod kt youtube 25 ogos.. maknenye, smalam la kan..
masyaAllah.. dalam bulan2 pose wat keje cmni..
x tau nk ckp cmne lg..
setan dah kene ikat..
nafsu ke mcm tu? huh??
aneh...
dah la skrg ni byk yg di byar cash..
insaf la adik2 @ akak2..
silalah bertaubat...


p/s : entry ak skrg mungkin byk ke arah nasihat menasihati.. maaf jika anda bosan.. n, jika x kene dengan jiwa anda. sekadar peringatan tok diri sendiri dan sahabat2 kt luar sana~~ peace.. no war!!~~

8 ulasan:

  1. Salam...ermm...i dont know them but what i do know is..the members of the family of these girls hope the vid to be deleted or remove...mereka semua sudah di bawa ke muka pengadilan...hopefully diorang dah sedar akan perbuatan diorang ni...hanya Allah SWT shj yg boleh mengampunkan dosa mereka...hopefully diorang takkan buat lagi benda macam ni in future insyaALLAH...as i know it, members of the family diorang kata, diorang teraniaya...(huhu..dr tgk vid ni pon boleh tahu,teraniaya nya is org Islam itu sendiri..bukan mereka...ish! memang sangat2 geram! tetapi..again...wallahualam...let Allah decide...)
    again, they've been sentenced for what they've done here in the vid...and hope for the vid to be deleted or remove...thanks!

    wallahualam...

    wassalam...

    BalasPadam
  2. hey, ive seen this vid too, n masyaallah, rasa berdetak jantung time perhatikan betul2 apa yg mrk buat. gila gaknya. seen it from fb rakan. err..sambil tu dia pkai kad matrik bkn? perasan x?

    shld learn 2 appreciate ramadhan more kan?
    :)

    BalasPadam
  3. wsalam. thanx for d comment.. boleh sy tahu, dr mane dpt info ttg mereka telah dibaw ke muka pengadilan.. sdgkan video ini jika anda lihat di youtube bertarikh 25/08/10.. dan ada juga yg komen bgtau, yg dia bru sje menghubungi pihak atasan politeknik arau.. sbb ade info kte dorg ni student sne.. sy juga tgah mencari2 info ttg cara berzikir ni.. sesetengah org berpendapat bahawa ia adalah dibnarkan.. kalau sy jumpe info ttg itu, sy akan buat entry..


    btw, ni komen dr seorang sahabat sy
    "mereka ni kan tgh zikir style dikir barat.. salah ke menyintai Allah dgn cara sendiri? Kalau kawan2 tgk org sufi berzikir, agaknya l...g kawan2 ingat org sufi ni sesat agaknye.. org sufi lg best, zikir sambil menari2... org tak kata pun mereka sesat. Mereka ni masih muda. Pelajar kolej yg sedang kebosanan semasa guru tiada. Kawan2 tidak berhak utk menyatakan perkataan bodoh atau kata2 lain menghina mereka. Jika kawan2 buat begitu, kawan2 lagi rendah dari meraka.. kawan2, sebaliknya, mendoakn mereakmenjadi muslimah yg baik. Hujah sy, sbb nabi muhammad menangis melihat mayat org agama yahudi.. ngapa nabi nak nagis sedangkan org yahudi tu kot? Fikrilah sendiri.."

    BalasPadam
  4. to adrenalin :

    yeah.. i've seen this vid from a friend's fb too.. rse terpanggil tok upload vid nih..

    since the syaitan2 have been tied, sume perbuatan yg dilakukan atas diri sendri.. bak kate seorang teman, bulan puasa nih la mencerminkan siapa diri kta sebenarnye~

    BalasPadam
  5. cis mmg kene bagi khutbah neh

    BalasPadam
  6. yeah :)
    patut jd pengajaran, dan juga sumtg new 2 learn-bout org sufi berzikir tu.

    BalasPadam
  7. masyaallah... selalunya Allah memandang hati kita.. tp persoalannya adakah dak2 tuh buat dgn hati kerna Allah??

    BalasPadam

any comment?

Related Posts with Thumbnails