follow me? i'll follow u back.... :)

Rabu, 6 Jun 2012

Psyllium seed husks





Salam sume..

Anda tahu x pebendenye tuh Psyllium seed husks?


Ni salah satu "aksesori" yg ak amik tyme ngah diet nih.. Mende alah ni, ak x tau nk klasifikasikannye sebagai makanan or supplemen.. Sbb tuh ak tulih aksesori.. Hahaha..

Sukati aku la.. Fyi, ak suke makan sayur. N, hidangan ak x complete tanpa sayur.. Tp, diet yg ak amalkan baru2 nih  menyebabkan ak telah mengurangkan pengambilan sayur yg membantu untuk proses tooooooot.. haha.. X perlu lah ak terangkan ngan lebih detail kot.. Tp, seriously ia baek untuk mencuci kolon2 anda.. *betol ke idak aku eja nih.. :D

So, mende nih ak beli kat Tesco hari Ahad lepas.. Ingatkan xkan jumpe, agaknye mmg rezeki ak la tuh.. Jenama CED. Mase ak dok belek2 mende alah nih, ak perasan yg CED nih byk mengeluarkan produk2 natural/organik.. Cthnnye gula organik dan jugak madu organik. Lau x silap la.. Satu rak tuh penuh ngan pelbagai produk CED. Kat bawah botol Psyllium seed husks ni, dia tulis RM6.00.. Dalam hati aku, murahnye. Lau bagus, leh la beli byk2.. hoho..

Tp, sangkaan ku meleset.. Lepas ak bayar, ak check2 resit (yg x pernah2 aku wat seblom nih), ak perasan ade 1 item harga dia RM29.00. Seingat aku, ak xde pun amik brg2 yg harga cmtu. Then, ak notice the word CED. Barang2 penuh lam troli, nk masok balik pun xleh, ak pun masukkan sume lam kete, then, naek balik n check blik kt rak tuh.. Dennngggg!!~ Tesco nih mmg xde label pun harga Psyllium seed husks tersebut.. Siaplah ko tesco.. Ak nk wat aduan.. Hahaha~~

Back to Psyllium seed husks, ak dah beberapa kali try bancuh ngan air masak, then minum.. Tp, mlm td baru ak perasan, kelikatan dia same cam produk2 diet yg laen.. So, I guess, minuman2 branded yg tok kuruskan badan yg ade kt pasaran tu pun mesti ade add Psyllium seed husks nih.. haha.. Neway, ak xkn amik dah produk2 diet cmtuh.. :D


Sbgai kesimpulannya, ak rase mende nih bagus.. Thumbs up walaupun sedikit kecewa ngan Tesco..


aku yg menunggu jam 9,
tukang cerita

1 ulasan:

  1. Diet ape yg perlu kurangkn mkan sayur tu?? Pelik lak..
    Mmg mostly produk slim yg agak2 natural akan ada psyllium ni.. Klu ubt slim yg dr luar, yg cepat sgt turun tu, letak menda lain lak..*bahaya*

    BalasPadam

any comment?

Related Posts with Thumbnails