follow me? i'll follow u back.... :)

Rabu, 13 Februari 2013

langkawi. i'm in love. :p

Assalamualaikum... n, selamat pagi..
buat ape tuuu.. hehehe.. keje ke? ke ngulor jek cm aku nih? haha.. boss ak xde nih.. dia cuti seminggu kot.. beraya.. xpe la.. kasi dia can la bercuti lame sket.. tp, ak la yg mati kutu nih.. x tau nk wat ape..
btw, last 2 week, ak p ke langkawi.. saje jenjalan.. mmber ajak.. ak pun dah lame x jenjalan.. hehe.. p 3 hari 2 mlm jek.. dgr kate kalau lebih akan kene tax.. x tau la cmne dia kene kan tax tu.. kitorng gerak dr kl kol 11pm. kawan ak yg drive. smpai kat tapah, ingat nk tukar driver, tp, mmbe ak kate x smpai ati nk kejutkan, so, dia drive a smpai kuala perlis.. tabah sungguh!! awat la x kejut jek ak nih..



tiket parking kete..

ktorg smpai kt perlis dlm 6am la kot.. p park kete kat ctu.. rm15/day. beli tiket feri n bertolakkk kol 7am. naek feri dalam 1j 15m cmtu.. dah smpaiii.. seb baek xde mabuk laut ke ape... smpai jk at jeti, dah ade kete dtg jemput.. kete sewa daaa.. dia tunjuk jalan p homestay yg kitorang bakal dduk slama beberapa hari tu..



smpai kat homestay, mandi2 n tukar baju.. kite gerak ke cable car.. yuhuu.. senang dah sewa kete.. mane2 pun leh p.. ak x rase takut sgt pun naek cable car tu. mmg tggi.. tp, rase bese jek.. mngkin sbb statik kot.. kalau kene berjalan2 tu, takut gak la aku.. cuaca agak panas la time tu.. terik gak la matahari.. seb baek x hujan.. lau hujan, langsung xleh naek.. snap2 gmbo cm org laen, then kmi turun ke bawah..

nampak x .... ade lembaga.. :D

then, mmber ak ajak p underwater world. ye ke idak namenye.. ak pun dah lupe.. dak sorg lg x nk masuk, ak pun x kesah sgt n pun x minat sgt nk observe2 nih.. so, kami pun mmbatalkan niat tersebut n continue dengan mengusya barangan dapur dan coklaaaat.. hehe.. lau x silap, smai ptg kami mengusya dan mmborong.. lastly, for dat day, kami p pasar mlam utk menikmati juadah tempatan.. ak just order bihun sup ngan murtabak ayam jek.. then, kitorng balik ke homestay utk rehat2 dn kroohhh.. kroohh.. :p


sesi compare harga coklat.



yg x penting, letak luar.. penuhkan peti ngan coklat...~





pulut doyan kot name dia...


d next day, jumaat, kmi dah booked utk island hopping. bgun n bersiap awal pagi, kami brkfes nasi lemak kat gerai btul2 depan underwater world tu. smbil tggu org pick up kami. island hopping tu adelah visit 3 buah pulau yg femes kat langkawi, iaitu ; pulau dayang bunting, eagle feeding and pulau beras basah. naek open boat tu agak scary k.. dah la mase mule2 naek ak kene dok depan.. melambung2!!! sakit jantung!! huhu.. pas first trip tu ak terus xnk dok depan dah.. haha.. dok blkng n tgah2.. x mo dok tepi.. seraaaammm!


posing selepas melantak nasi lemak..




after few trial amek gmbo.




atas bot.. chuak sebenarnyer nih..



pulau dayang bunting..



pulau beras basah.




selamat dtg ke kampung kedah!! 



cubaan meniru gaya helang. 


kepenatan dan keletihan, kami teruskn eksplorasi kami. destinasi seterusnye, makam mahsuri. ak penah p dah.. so, ak temankan yg laen2 je la p tgok.. then, kami gerak blik ke homestay utk berehat lg.. :)
dah cukup tdo, kami p jenjalan kat dataran lang. mcm destinasi wajib jek kalau p langkawi.. yela.. x kan x nk amek gmbo ngan helang yg femes tu kan.. :D Utk dinner, sekali lg, kami memilih pasar sebagai tmpat tujuan.. makan nasi kandar kami mlm tu.. tapau blik rumah jek kali ni... owh lupe, yg smlam tu kami lepak makan kt gerai2 kat pasar tuh..

smpai kt umah, dah siap mkn2, mmber ak ajak temankan dia p jumpe kawan2 lame dia. ak pun ikot jek la.. alang2 nk jln, smpai pg pun xpe kan.. huhu..

sok pg nye, kami dah nk balik semula ke hiruk pikuk kota.. ecece.. ayat x leh blah.. kemas2 barang.. owner kete dh tggu nk anta kami.. tp, santap dulu la kan.. kat kedai nasi ayam ape eaaa name dia.. lupe sudaa.. pas mkn2, kami pun dihantar ke jeti.. masing2 menambah stok yg x ckup. ak just beli rokok utk lab assistant ak, n kain batik n pelikat tok abah..



I <3 langkawi="" p="">

x lame pas tu, smpai la giliran kami tok naek feri.. kol 1pm.. sepanjang perjalanan, mmber ak tdo. so, ak berborak la ngn mat saleh kat sebelah aku.. dia vacation smpai sebulan.. perghh.. mesti byk duit dia.. hahaha.. untung la..

smpai jek kat feri, cari kereta n gerak ke sungai dua, penang. nk mkn char kuey teow sodaapp.. memang sodap punn.. ak drive sekerat jln smpai kt kl. kitorng smpai dln 1030 cmtu. ak tumpang tdo umah mmber n gerak ke shah alam keesokkan paginye.

there it goes~~

cintaku tertinggal di langkawi.. ;)





gamat.. jangan pulang tanpanya! :D

-meandonlyme-


2 ulasan:

  1. Sangat gigih member kamu yg drive dr kl to kuala perlis tu.. hehe

    BalasPadam
  2. missone hazel la tu drive...tp tahan betul...xde benti2 kat rnr ke? kematu..haha

    BalasPadam

any comment?

Related Posts with Thumbnails